Iedereen is uniek en elk kind heeft iets anders nodig. Wat zit er achter het gedrag van een kind? Daar zoek ik naar. Al het gedrag is te begrijpen, zolang we ons best doen om een kind écht te zien en te horen, in de context van zijn of haar leven. Het is mijn passie om, samen met ouders en het kind, op zoek te gaan naar de reden achter het gedrag, zodat we vervolgens samen een plan kunnen maken om meer rust te creëren voor het kind en zijn/haar omgeving.
Het leven is soms niet makkelijk en iedereen heeft wel eens hulp nodig. Ik begeleid kinderen met autisme, AD(H)D, minder sterke executieve functies, faalangst of andere uitdagingen, zoals kinderen die te maken hebben met rouw, trauma of scheiding. Ik bied steun en ondersteuning aan kinderen en gezinnen die voor diverse problemen en zorgen staan. Of het nu gaat om het omgaan met emotionele uitdagingen, het verbeteren van sociale vaardigheden of het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen. Ik help een kind om zich veilig en begrepen te voelen. Samen werken we aan een positieve en veilige omgeving waarin een kind zich optimaal kan ontwikkelen.
Faalangst is de angst om te falen in situaties waarin iemand het gevoel heeft beoordeeld te worden. Deze angst kan leiden tot fysieke, emotionele en/of cognitieve reacties die de prestaties negatief beïnvloeden
Executieve functies zijn de vaardigheden in het brein die kinderen helpen rationele beslissingen te nemen, impulsen te beheersen en te focussen op wat belangrijk is. Deze functies zijn vooral nodig in nieuwe, zeldzame of veranderlijke situaties. Ze bepalen het gedrag van een kind door zelfsturing te bieden en beïnvloeden zowel het leren als het gedrag.
Zintuiglijke prikkels zijn essentieel voor groei en ontwikkeling. De verwerking van prikkels kost echter energie, het is daarom belangrijk om voldoende rust te nemen om te herstellen. Bij een juiste hoeveelheid prikkels voel je je prettig. Te weinig prikkels kunnen verveling veroorzaken, terwijl te veel prikkels kunnen leiden tot stress en overprikkeling.
De dood is voor veel mensen gelukkig geen onderwerp van het dagelijks leven. Als we toch met rouw in aanraking komen, kan het een enorme impact hebben op het hele gezin. Hoe kinderen met rouw omgaan verschilt per leeftijd en hun begrip van de dood. Ieder kind is uniek, maar veranderingen in gedrag, zoals drukker zijn of slechter slapen, en intense emoties zoals verdriet, boosheid en angst zijn veelvoorkomend.
Stress hoort bij het leven. Maar wat als een kind last heeft van langdurige stress? Langdurige stress kan ertoe leiden dat kinderen moeite hebben met het begrijpen en reguleren van hun emoties. Ook kan langdurige stress zorgen voor lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn en buikpijn.
Pesten kan ervoor zorgen dat kinderen aan zichzelf gaan twijfelen en last krijgen van sombere gedachten. Een laag zelfbeeld en minder zelfvertrouwen kunnen het gevolg zijn, waardoor kinderen zich steeds slechter gaan voelen. Deze emotionele impact kan het dagelijks leven van een kind enorm beïnvloeden en kan ook op de lange termijn doorwerken.
Vanuit eigen ervaring weer ik dat opvoeden soms echt een uitdaging is. Hulp vragen kan echter toch best spannend zijn. Maar het is volkomen normaal om het soms niet te weten en even op iemand anders te willen leunen. Je hoeft het niet alleen te doen. Neem nu de eerste stap! Kennismaken is gratis en je zit nergens aan vast. We kunnen gewoon samen even sparren over wat jou en je kind kan helpen.
We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden
Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.